Помер перший директор Національного заповідника «Хортиця»

На 84 році припинило битися палке серце подвижника Хортиці, першого директора Національного заповідника «Хортиця» (Державного історико-культурного заповідника), заслуженого працівника культури, доктора історичних наук Арнольда Леонідовича Сокульського.

В пам’яті колег Арнольд Леонідович завжди залишиться людиною принциповою, пристрасною, активною, захопленою чи, скоріше, закоханою в історію запорозького козацтва та легендарної Хортиці. Він — один із перших, хто почав досліджувати місця запорозьких січей, очолював археологічну експедицію заповідника, яка відкрила слов’янське поселення — літописне Протовче.
Якщо зібрати все надруковане Арнольдом Леонідовичем, то як пише краєзнавець Віталій Шевченко, «…вийде маленька енциклопедія по історії і культурі Запорозького козацтва та Хортиці від перших згадок про Хортицю та запорозьких січей і до сьогоднішнього їх стану…»
Світла пам’ять українського історика, краєзнавця не загине, ані для сучасників, ані для для прийдешніх поколінь! Поділяємо біль та горе рідних. Співчуваємо, сумуємо, пам’ятаємо, — повідомляє колектив Національного заповідника «Хортиця».