В Україні запустили безкоштовні ІТ-курси для дівчат

Громадська організація STEM is FEM у партнерстві зі швейцарською освітньою організацією Empowerment Lab та за підтримки Oracle запустила безкоштовні онлайн IT-курси для дівчат віком від 12 до 17 років. Наразі триває набір на курс з Data-Driven Web Application (створення додатків на базі даних).

Протягом навчання учасниці пройдуть наступні модулі:

  • Дослідження даних;
  • Візуалізація даних;
  • Мова програмування SQL. 

Як результат, дівчата створять додаток, який дозволить краще зрозуміти себе та своїх друзів.

Перший потік курсу проходитиме 20 та 24 вересня. Зареєструватися на нього можна за посиланням. Всього організатори оберуть по 15 учасниць на кожен потік. 

За словами організаторів, ці курси дозволять дівчатам здобути як soft skills, так і hard skills для подальшого розвитку в ІТ-сфері, де досі спостерігається дефіцит фахівчинь.

“Для того, щоб побудувати в Україні сучасний ІТ-хаб, необхідно зрощувати ІТ-спеціалістів ще змалку. І особливо ми маємо приділяти увагу талановитим дівчатам, щоб досягти гендерної рівності у ІТ-індустрії. Тому STEM is FEM спільно з партнерами активно розширює вибір курсів та інших проєктів, що допомогли б нам досягти цієї мети. Наприклад, впродовж цього проєкту ми плануємо навчити 150 дівчат,” – розповідає засновник STEM is FEM та технологічної компанії Roosh Сергій Токарєв.

Раніше організатори вже провели курс з прототипування додатків та машинного навчання. 

Слідкувати за анонсами наступних потоків та іншими проєктами STEM is FEM можна в Facebook та Instagram