Вечорниці до Дня незалежності: театр Vie запрошує на концерт-подорож

Театр-лабораторія Vie влаштує мистецькі вечірки «Незалежні Vieчорниці», приурочені до Дня незалежності України. 20, 21 та 24 серпня о 16:00 на острові Хортиця відбудеться концерт-подорож. Глядачам пропонують подивитися на себе, тобто сучасних українців, крізь призму різних епох та мистецьких стилів.

Театр-лабораторія Vie ровесник української незалежності – його засновано у 1991 році. Восени 2021 розпочався ювілейний 30-й сезон, який не був офіційно завершений через початок повномасштабного російського вторгнення. Незважаючи на це, трупа вирішила продовжувати працювати без тривалої відпустки і закрити 30-й сезон після перемоги.

«Незалежні Vieчорниці» — це продовження серії мистецьких вечірок, які влаштовують на острові Хортиця актори і музиканти. До Дня незалежності митці підготували концерт-подорож і запрошують глядачів мандрувати від ґанку театру до глядацької зали, від козацьких байок до експериментальної музики та сучасної хореографії.

Гості «Vieчорниць» зможуть долучитися до перформасу «Почуй і доторкнись», в якому творцями є глядачі, а актриса – полотном. З окремих елементів створюється мотанка – сакральний український оберіг. Як буде виглядати мотанка залежить лише від волі глядачів.

Музикант Anton Korshun та актор Павло Неброєв обʼєднають ритми та поезію, переплітаючи поліритмічне барабанне соло та вірш Олександра Підсухи «Мова». Спеціально по мистецької вечірки актори театру-лабораторії Vie підготували нові гумористичні, поетичні та музичні номери. У приміщенні театру будуть працювати дві виставки: шоломи арт-проєкту «Броня» та серія плакатів «Що я бачу».

На осінь у театрі-лабораторії Vie вже заплановано 3 прем’єри, подробиці про нові спектаклі обіцяють повідомити найближчим часом.