Курс гривні в запорізьких обмінниках почав зростати

За два останні дні національна валюта різко зміцнилася і відвоювала в курсі близько двох гривень у долара та євро. 

Аналітики пояснюють це заходами, які здійснили Нацбанк та Уряд для стабілізації курсу, а також розповіли, який курс варто очікувати у майбутньому.
На минулих вихідних курс продажу долара на чорному ринку Запоріжжя досяг 42 гривень а в деяких обмынниках навіть перевищував цей рівень.

Різке здорожчання валюти в Україні було обумовлене тим,  що 21 липня Нацбанк України різко послабив офіційний курс гривні з 29,25 грн за долар  до 36,56.

Пізніше, 29 липаня, регулятор посилив вимоги до пунктів обміну валют та заборонив їм розміщувати інформацію про курс валют поза касами. Таким чином, у Запоріжжі та в інших містах країни мали зникнути вуличні табло з курсом валют.

Уже з понеділка, 1 серпня, обмінні пункти почали ховати курс гривні до інших валют. При цьому роблять це не всі.

Вже у середу, 3 серпня, долара у Запоріжжі впав до 39,6 (купівля) – 40,6 (продаж). А у четвер, 4 серпня сьогодні курс впав до рівня 38,7 (купівля) – 39,15 (продаж).
Пояснюють це не лише забороною публікації курсів, а й ще низкою факторів. Більше того, аналітики прогнозують, що курс і далі знижуватиметься, наближаючись до офіційного, встановленого НБУ.

Джерело