Вибираємо телевізори для маленької кімнати: що слід врахувати

Коли мова заходить про покупку нового телевізора, хочеться придбати пристрій з якомога більшою діагоналлю, щоб повністю зануритись у світ кіно. Але якщо кімната невеликого розміру, з цим виникають певні труднощі.

Коли мова заходить про покупку нового телевізора, хочеться придбати пристрій з якомога більшою діагоналлю, щоб повністю зануритись у світ кіно. Але якщо кімната невеликого розміру, з цим виникають певні труднощі. У малогабаритному приміщенні буде важко отримувати повне задоволення від телевізора великих розмірів. Розгляньмо, що слід враховувати перед придбанням техніки.

Ключовий фактор – діагональ

Це головний параметр вибору телевізора для маленького приміщення. Відстань між пристроєм та місцем знаходження глядача буде невеликою, тому при широкій діагоналі ви зіткнетеся з певними проблемами. Картинка не сприйматиметься цілісно, тому враження від перегляду буде неповним. Очі швидко втомляться, і задоволення буде мінімальним.

Існує взаємозв’язок між розміром телевізора та відстанню до нього, який важливо враховувати перед придбанням:

  • 4 м та більше – підійде пристрій з діагоналлю приблизно 60 дюймів;
  • 2-3 м – вибирайте екран з параметром 50 дюймів;
  • 1,5 м – купіть панель з діагоналлю близько 40 дюймів.

Якщо відстань ще менша, виберіть монітор близько 30 дюймів. Хочете отримати справжню насолоду від перегляду – зверніть увагу саме на такі телевізори у Вінниці.

Роздільна здатність

Від цього параметра залежать якість картинки та рівень зернистості. Сучасні моделі мають такі параметри:

  • 1366х768 – комфортний розмір для невеликих пристроїв. Девайс чудово підійде для маленької кухні. Якщо вибрати модель з великим дисплеєм, якість картинки буде суттєво нижче при такій роздільній здатності.
  • 1920х1080 – оптимальний варіант для невеличкого приміщення. Якість зображення не постраждає, а зернистість буде мінімальною. Навіть при діагоналі 40 дюймів деталізація залишається на високому рівні.
  • 3840х2169 – чудовий формат для володарів ТВ великого розміру. Зернистість практично відсутня. Навіть на менших моніторах якість зображення буде відмінною. Єдиний недолік – високі ціни, що не дуже доречно для пристроїв з малою діагоналлю.

Вибираючи варіант, зверніть увагу на те, щоб не переплачувати за параметри, які будуть не дуже помітними на моделі з маленькою діагоналлю.

Тип матриці

В маленьких телевізорах використовують такі панелі:

  1. IPS – надають якісну картинку з чудовими кутами. Кольори точно передаються. Недолік – інженери постійно працюють над поглибленням насиченості чорного кольору, хоча особливих результатів поки не досягнуто.
  2. VA – відрізняються більшою контрастністю. Чорний колір – глибокий. Матриці такого типу дають більш якісну картинку в порівнянні з IPS.

Усе залежить від вимог до зображення. Вибір телевізора для маленького приміщення має свої особливості. Враховуючи діагональ екрана, відстань до пристрою та матрицю, ви зможете придбати телевізор на Allo.ua у Вінниці, який повністю задовольнить ваші потреби.