В кіберполіції створили спільноту для протидії російській агресії

Екосистема «МРІЯ» створена для об’єднання проектів, які розроблені у синергії Кіберполіції України та волонтерів. Ключова ідея проекту була втілена у порталі stopdrugs який об’єднав проактивних громадян у напрямку боротьби з телеграм-каналами, що забезпечували продаж та розповсюдження наркотиків в мережі Інтернет. Переосмислення проекту відбулося через декілька днів після відкритого вторгнення 24.02.2022 російських військ на територію України. Стало зрозуміло, що війна, розв’язана проти України здійснюється, у тому числі, у медіа просторі.

Необхідність підтримки наших військових, простих громадян, а також протидіяти кремлівським медіа-пропагандистам та поширювати правдиву інформацію в мережі була критично необхідною. Тому бот stopdrugs було переформатовано та розгорнуто роботу на протидію фейковим та проросійським ресурсам у мережі Інтернет.

Розробники та ідейні вдохновителі ідеї «МРІЯ» з Кіберполіції України, а також велика кількість небайдужих громадян перетворили проект MRIYA у сильну ініціативу протидії російським окупантам в медіа-просторі.

На сьогодні, це найбільша спільнота, яка успішно блокує та протидіє російській агресії в Інтернеті. Кількість підписників більше 215 тисяч.

Департаментом кіберполіції створено та підтримується проект «МРІЯ» StopRussiaChannel (https://t.me/stoprussiachannel ), який обʼєднує небайдужих громадян у напрямку протидії дезинформації, а також російській пропаганді у мережі Інтернет.
На сьогодні у проєкту є офіційний сайт, а також декілька окремих ініціатив:
https://mriya.social  (офіційний сайт проєкту);
https://t.me/stoprussiachannel  (основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування;
—             https://banwar.org — програма для автоматичного бану проросійської пропаганди (якщо Ви зареєстровані в Ютубі, Інстаграмі, Твітері або Телеграмі, тоді програма від Вашого імені буде автоматично надсилати скарги на канали з проросійською пропагандою (цілі беруться звідси https://t.me/stoprussiachannel );
— @stopdrugsbot (бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами)
https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, коллаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію)
— гра «Котяцький драйв» для підняття морального духу громадян та допомоги ЗСУ.
Кожен українець — ВОЇН на своєму фронті. Наш фронт — інформаційний.