Запоріжці можуть отримати грошову компенсацію за «комуналку»

Ті, хто безкоштовно прихистив у себе вимушених переселенців мають можливість отримати компенсацію за житлово-комунальні послуги. За кожну поселену людину незалежно від віку передбачені близько 450 гривень на місяць.

Так, запоріжцям, які прихистили в себе переселенців, компенсуватимуть витрати на комунальні послуги. Для цього, власники житла мають звернутися до ЦНАПу, надавши при цьому паспорт та документ, що засвідчує право власності на об’єкт нерухомості. Далі ЦНАПи передають документи до управління соціального захисту населення.

— Власник, який звертається до будь-якого зручного територіального підрозділу ЦНАп, надає документи, що посвідчують його особу та право власності на житло, копії довідок про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, яких він вже поселив, і копії документів, що посвідчують їх особу також. Є випадки, коли заявник – співвласник, а не 100%-ий власник. В такому випадку, згідно з рекомендаціями міністерства, потрібна згода й інших співвласників, — зазначила директорка міського департаменту надання адміністративних послуг Наталя Мила.

Після цього заявнику повідомляють, чи нарахована йому компенсація. Отримати відшкодування можуть лише власники приватизованого житла. Також не повинно бути заборгованості за житлово-комунальні послуги. Оформлення документів на компенсацію комуналки — нова послуга, яку нині надають ЦНАПи.