Всеукраїнська школа онлайн: більше 36 тисяч вчителів та учнів зареєструвалось з початку грудня

Майже 36,5 тисяч користувачів зареєструвались протягом грудня на платформі “Всеукраїнська школа онлайн”. ВШО — єдина державна онлайн-платформа для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів, яку МОН та Мінцифри запустили 11 грудня 2020 року.

Наразі платформою користуються понад 23 тисячі учнів, 10,5 тисяч вчителів та близько 3 тисяч слухачів. За два з половиною тижні користувачі відвідали сайт платформи e-school.net.ua 1,6 мільйона разів. Така активність ще раз підтверджує, що платформа вкрай потрібна та допомагає впоратися з викликами дистанційного навчання, і не тільки.

Мета Всеукраїнської школи онлайн — забезпечити рівний, вільний і безоплатний доступ до якісного навчального контенту кожному українському учневі та вчителю, де б він не перебував. За аналітикою, на платформу заходять користувачі не тільки з тимчасово окупованих територій України. Є також відвідувачі з США, Нідерландів, Польщі, Німеччини, Великої Британії та інших країн — з кожного куточку світу, де живуть українці!

Розробники подбали також про те, щоб допомогти освітянам легко та швидко імплементувати платформу у навчальний процес. Понад 1000 вчителів прослухали вебінар з користування ВШО у класі та поза класом — для  організації змішаного та дистанційного навчання.

Але це тільки перший етап та перші результати. В 2021 році заплановано:

  • надалі наповнювати платформу новими уроками відповідно до календарного плану, щоб до кінця року охопити усю шкільну програму для 5-11 класів;
  • розглянути можливість розширити перелік предметів;
  • розширити функціонал: запустити кабінет учителя з можливістю організовувати віртуальні класи та створювати власні курси;
  • працювати далі над інклюзивністю: забезпечити сурдопереклад та звукові доріжки
  • розробити мобільний додаток ВШО.

Платформа ВШО створена за ініціативи МОН та Мінцифри. ГО “Освіторія” розробила та реалізувала проєкт. Український інститут розвитку освіти (УІРО) забезпечує відповідність контенту державним стандартам освіти та здійснює методичний супровід.

Довідка

Платформа «Всеукраїнська школа онлайн» — державний онлайн-ресурс для змішаного та дистанційного навчання учнів 5-11 класів з уроками та методичними матеріалами, що відповідають державній програмі. Навчальний контент платформи містить уроки з 18 основних предметів: українська література, українська мова, біологія, біологія та екологія, географія, всесвітня історія, історія України, математика, алгебра, алгебра і початки аналізу, геометрія, мистецтво, основи правознавства, природознавство, фізика, хімія,  англійська мова та зарубіжна література. Після запуску контент платформи буде поступово доповнюватися відповідно до календарного плану.

Офіційний сайт: E-SCHOOL.net.ua

Офіційна сторінка у Facebook: https://www.facebook.com/eschool.net.ua

Телеграм-канал https://t.me/joinchat/AAAAAE5-Wac8v_jmPPlbWg

Спільнота у Viber https://cutt.ly/QhYNTZ6