На Хортиці в Кінному театрі відбудеться Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур “Запорозький Спас”

Шановні представники ЗМІ, запоріжці та гості нашого славного міста! 28, 29,30 серпня на території Кінного театру «Запорізькі козаки» (острів Хортиця), відбудеться дійство, яке змусить поринути в історичні часи зародження козацьких бойових традицій в нашому краї – XXIV Міжнародний фестиваль національних воїнських та традиційних культур “Запорозький Спас” імені Анатолія Єрмака. Урочисте відкриття фестивалю пройде 29 серпня о 12.00 годині в Кінному театрі «Запорізькі козаки».

Під час фестивалю буде представлено блок національних бойових мистецтв та видів боротьби; планери народних майстрів вишиванок, хенд-мейду та ковальського мистецтва; концерт за участю кобзарів, народних колективів та талановитих співаків. В рамках заходу відбудуться турніри історичного та козацького фехтування, змагання з традиційних видів боротьби на поясах, навхрест, штовхач – Котигорошко, тягнути бука та ін., чемпіонат України з боїв «Лава на лаву», відкриті Всеукраїнські ігри з видів спорту, заснованих на етнічних традиціях. Даний фестиваль вразить вас автентичною атмосферою та принесе незабутні спогади і враження!

Фестиваль проходить за підтримки депутата Запорізької обласної ради Юрія Ружина. Запрошуємо представників ЗМІ до висвітлення унікального дійства, а всіх небайдужих до участі у феєричному заході! Чекаємо на Вас!

Програма фестивалю:

28 серпня:
10.00 – 11.00 вшанування Святослава Хороброго ( Вознесенівський парк )
13.00 — 16.00  — Науково-практична конференція “Українські національні бойові мистецтва. Проблеми і перспективи розвитку”. Круглий стіл. Козацький ліцей.
16.00-18.00 — Реєстрація команд змагань з боїв «Лава на Лаву». Козацький ліцей. Кінний театр, о. Хортиця. Змагання з грузинської національної боротьби Чідаоба.

29 серпня:
8.00-9.00 мандатна комісія змагань з боїв «Лава на Лаву»
9.30-11.30 відбіркові поєдинки з боїв «Лава на Лаву».
12.00 – 12.40 – урочисте відкриття фестивалю
13-00 – 15.00 – півфінальні, фінальні поєдинки з боїв «Лава на Лаву»
15.30 – 16.00 – нагородження переможців змагань.
12.00 – 18.00 — Виставка виробів народних майстрів хенд-мейку, національних вишивок та ін.;

  • Пленер ковальського мистецтва;
  • Майстер-класи майстрів народного мистецтва;
  • Майстер-класи з національних бойових мистецтв. Презентації шкіл і напрямків: Спас, Бойовий Гопак, Рукопаш Гопак, козацький двобій, метання ножа і сокири, стрільба з лука, гирьовий спорт, шабельний бій, кінний герць, козацькі танці та ін.
  • Виступи кобзарів, народні колективи, танцювальні колективи.

16.00– 17.00 майстер-класи національних бойових мистецтв та видів боротьби;
17.00 — 19.30  Гала-концерт фестивалю;

30 серпня:
11.00 —  13.00 — о. Хортиця. с. Протовче. Урочисте закриття ХХІV Міжнародного фестивалю «Запорозький Спас», відкриття ХХV Міжнародного фестивалю «Запорозький Спас» імені Анатолія Єрмака. Козацьке Коло.