Допомога літнім та самотнім городянам: в Запоріжжі волонтери запустили соціальну доставку

Представники ГО «Українська Волонтерська Служба» реалізують в Запоріжжі соціальний проект #STOP_COVІD19_in_ZP, спрямований на допомогу літнім та малозабезпеченим людям в умовах розповсюдження коронавірусної інфекції.

Реакційний мініпроект пов’язаний із доставкою харчових продуктів, ліків та засобів гігієни для тих, хто цього потребує. Його мета — зниження рівня розповсюдження коронавірусу. Очікується, що соціальна доставка вирішить одразу кілька проблем: загрозу розповсюдження хвороби шляхом скупчення людей; завантаженість громадського транспорту; рівень паніки населення та зменшення ризику захворюваності найбільш вразливої категорії населення. Цільова аудиторія проекту – літні люди (від 55 років), люди-одинаки із захворюваннями опорно-рухового апарату, матері-одиначки з дітьми до 5 років і люди з інвалідністю. Соціальний проект триватиме з 30 березня і до закінчення карантинних заходів (попередньо до 24 квітня).

Наразі волонтери активно надають допомогу. Першими отримувачами соцдоставки стали: пенсіонер-одинак Микола Семенович та пенсіонерка-одиначка з трьома онуками Любов Миколаївна. Озброївшись засобами індивідуального захисту, волонтери доставляють продукти харчування тим, кому це потрібно. Для масштабнішої реалізації проект потребує більшої кількісті ресурсів. Звернутися з проханням про соціальну доставку або з пропозицією партнерства можна за номерами телефонів «гарячих ліній»:

+380667376690 Каріна;
+380638058543 Альона;
+380989847018 Катерина.

Кол-центр працює кожного дня з 11:00 до 17:00.