У Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

Вчора, 28 лютого, у Запоріжжі відбувся Фестиваль фільмів національно-культурних товариств. Головна мета заходу − збереження та розвиток традицій національних культур та формування культури спілкування представників різних національностей.

До організації фестивалю долучилися Департамент культури, туризму, національностей та релігій ОДА, обласний методичний центр культури та мистецтва, Асоціація національних меншин Запорізької області. Партнерами заходу виступили ГО «Запоріжжя. Платформа Спільних Дій» та Спілка вірмен Запорізької області.

В рамках Фестивалю фільмів національно-культурних товариств присутнім презентували дев’ять стрічок, створених кіноаматорами. Голова Асоціації національних меншин Запорізької області Науфаль Хамдані зазначив, що він продемонстрував не лише культурне розмаїття нашого краю, а й таланти представників різних народів.

У програмі «Short movies» (фільми до 10 хвилин) взяли участь:
Бердянська спілка вірмен (голова Оганес Авдалян) з фільмом «Вірменська громада Бердянська», відділ культури Мелітопольської міської ради (в.о. начальника Любов Кириленко) з фільмом «Великдень в Мелітополі», Енергодарський молодіжний клуб польської культури ім. Генрика Сенкевича (голова Людмила Костушевич) з фільмом «Мир. Музика. Мистецтво», Центр мексиканської культури «Естрея» (голова Ірина Короткова) з фільмом «Перший в Україні Центр мексиканської культури».

У програмі «Long movies» (фільми до 40 хвилин) взяли участь: Товариство болгарської історії та культури «Родолюбіє» (керівниця Лариса Савченко) з фільмом «Родолюбіє 25», бердянське грецьке товариство «Еллада» (голова Ірина Нагай) з фільмом «Нащадки Еллади», мелітопольський регіональний комітет сприяння повернення кримських татар на історичну батьківщину «Азат» (голова Ридван Ібраімов) з фільмом «Кримські татари Мелітопольщини», товариство польської культури «Полонія» (голова Лідія Єгорова) з фільмом «Невідомі сторінки поляків на Запоріжжі». Як повідомили в прес-службі Запорізької ОДА, по завершенню фестивалю усіх учасників нагородили дипломами.