Запоріжців запрошують отримати військові навички

Служба у військовому резерві відрізняється тим, що проходить без відриву від звичайного цивільного життя; резервіст одягає «камуфляж» лише коли залучається на збори; в інший час він, як й всі інші, ходить на роботу, навчається, здійснює підприємницьку діяльність чи перебуває на обліку в державній службі зайнятості, тобто живе звичайним життям.
У разі воєнної загрози, резервіст, що уклав контракт на проходження служби в військовому резерві, першим стає до строю – призивається на службу до «своєї» військової частини.

Не секрет, що всі придатні за станом здоров’я чоловіки України віком від 18 до 60 років та певна категорія жінок є військовозобов’язаними. Тобто, у разі виникнення військової загрози вони можуть бути призвані до лав Збройних Сил України чи інших військових формувань. В кого немає контракту на проходження служби в військовому резерві, то таких військовозобов’язаних по військових частинах «розподіляють» військові комісаріати. Тобто, місце проходження служби у разі настання військової загрози обирає не громадянин. А резервіст – «контрактник» проходиться службу на обраній ним же посаді, в обраній ним же частині. Серед тих, кого знає, кому довіряє, з ким вже давно знайомий, з ким неодноразово зустрічався на заняттях чи у неформальній обстановці.

Слід зазначити, що укласти контракт на проходження військової служби в резерві можуть і громадяни, які придатні до військової служби лише в воєнний час або обмежено придатні в мирний, чоловіки та жінки.
Служба в резерві – це можливість випробувати себе, набути «військових» навиків, вдосконалити їх, розширити коло друзів, а іноді й обрати для себе кар’єру військового.

Якщо Вам вже виповнилось 18 років та Ви бажаєте стати резервістом підрозділу територіальної оборони звертайтесь до військового комісаріату, за місцем проживання, де Вам більш докладніше роз’яснять про службу у резерві та допоможуть підписати контракт з вибраною частиною територіальної оборони.