Буданов заявив про «кратне збільшення» наземних дронів на війні

Наразі на війні, яку розпочала Росія, почався новий етап озброєння. Мова про використання наземних дронів.
Про це керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирилj Буданов повідомив в інтерв’ю The Economist.

За його словами, під час війни варто очікувати розвиток технологій. На його думку, цьому є просте пояснення, яке не всі промовляють в голос.
«Дрони страху не мають. Зараз уже пішов новий етап — наземні роботи, але вони тільки почали давати про себе знати. Я думаю, за цей календарний рік їх кількість кратно виросте. Тому що люди не поспішають іти в бій, скажімо так. Якщо можна послати дрон, 10 дронів, або одного солдата, завжди оберуть послати 10 дронів, повірте мені», — сказав Буданов.
Він зауважив, що розвиток технологій та технологічні інновації завжди несуть за собою контрзаходи.
«Це завжди йде поряд, повірте мені. Якщо хтось розвиває дрони, то хтось розвиватиме радіоелектронну боротьбу, і навпаки. Але оскільки, як я вам кажу, дрони стали візитною карткою цієї війни і впливатимуть в усі війни, мабуть, найближчих 50 років, це точно — значить, ці дві технології завжди йтимуть поряд, розвиток технологій і розвиток боротьби з ними, тобто РЕБ», — підкреслив Буданов.
Зброя українського виробництва
Після того, як РФ повномасштабно вторгалась в Україну, українській військові збільшили темпи виробництва зброї. Мова зокрема і про виробництво дронів. За цей час було створено як новітні повітряні дрони, так і морські та наземні.

Зокрема, президент Володимир Зеленський повідомив про створення та успішне застосування вітчизняної ракети-дрона. Вона отримала назву «Паляниця». Він наголошував, що це не остання новинка української «оборонки».