США поки що не змінили позиції щодо ударів ЗСУ вглиб Росії, — Білий дім

Сполучені Штати уважно стежать за відправкою Пхеньяном військ Північної Кореї для участі у війні в Україні. Однак так і не надали дозволу на удари американською зброєю по території РФ.
Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг американського чиновника у Вашингтоні.

На запитання журналіста про те, чи готовий Вашингтон дозволити Збройним силам України застосовувати американську зброю для ударів по тилах Росії в контексті розгортання північнокорейських військових, Кірбі зазначив, що «ми уважно стежимо за цим, і це те, де ми зараз перебуваємо».
Він зазначив, що в Білому домі просто «не знають, чи будуть ці війська розгорнуті проти України в бойових діях, і якщо так, то де, коли і як».
«Я не маю жодних політичних рішень чи варіантів, щоб говорити про це сьогодні. Останнє, що я можу сказати, це те, що політика президента не зазнала жодних змін у тому, що стосується того, що ми надаємо Україні, і як вони це використовують», — сказав Кірбі.

Військові Північної Кореї у війні проти України
Минулого тижня у ЗМІ з’явилися повідомлення про відправку військових КНДР на полігони в Росію для тренування і подальшої участі у війні проти України. Військові навчаються на чотирьох російських полігонах.
Наразі відомо, що КНДР відправила до Росії 3 тисячі військових. До кінця року їхня кількість може збільшитися до 10 тисяч.
У НАТО підтвердили цю інформацію та зазначили, що це призведе до суттєвої ескалації.
Очільник української розвідки Кирило Буданов зазначив, що у листопаді проти України почнуть воювати 11 тисяч військових КНДР. Орієнтовно їх спрямують до Курської області.
Взамін Росія може надати Північній Кореї технології для виробництва тактичної ядерної зброї.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.