Українців попереджають про сильні заморозки: у яких областях буде найхолодніше вночі

Синоптики попереджають українців про небезпечні та стихійні метеорологічні явища. Зокрема, у ніч на четвер, 17 жовтня, у західних, Житомирській та Вінницькій областях очікуються сильні заморозки.
Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

За даними синоптиків, у найближчі кілька ночей у більшості регіонів України очікуються заморозки на ґрунті та в повітрі. 17 жовтня вночі температура повітря значно знизиться у західних, Житомирській та Вінницькій областях. 18 та 19 жовтня сильні заморозки очікуються також у західних, північних та більшості центральних і південних областей.
Температура знизиться до 0…+3°С. Синоптики попереджають про ІІ (помаранчевий) рівень небезпечності.

Раніше РБК-Україна розповідало, що до кінця тижня в Україні переважатиме суха погода, хоча вночі очікуються заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі у більшості регіонів, крім південного сходу. Денна температура залишатиметься в межах 6-13 градусів тепла, а на Закарпатті та півдні може піднятися до 15 градусів. Після 20 жовтня прогнозується незначне потепління, і денні температури сягатимуть 15 градусів у більшості областей.
Також ми писали, що значно похолодало у Карпатах. Гору Піп Іван засипало снігом. На одній із одній із найвищих вершин українських Карпат стовпчики термометрів опустилися до -6°С. Рятувальники попереджають туристів про небезпечні умови у горах та просять утриматися від мандрівок, поки подорожувати стане безпечніше. Водночас тих, хто наважиться йти в гори, просять брати з собою зимове спорядження.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.