Погода різко зміниться. Синоптики дали прогноз на сьогодні в Україні

Погода в Україні сьогодні, 12 жовтня, різко зміниться. Зокрема, у Києві та області очікується сильна злива.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прогноз синоптика Наталки Діденко.

«Очікується різка зміна погоди. На заході, півночі та в багатьох центральних областях України температура повітря становитиме протягом дня +10…+15 градусів», — розповіла вона.
У східних областях, в Криму, на південному сході та у Дніпропетровській області ще побуде тепла погода, +19…+23 градусів, хоча в неділю й там похолоднішає.
«Сильні дощі пройдуть у північних, центральних областях та на Одещині й Херсонщині. Це — наслідок візиту атмосферного фронту», — пояснила синоптик.
А на заході та сході України 12 жовтня буде без опадів, окрім Карпат, де ще ймовірні залишкові дощі.
Погода у Києві та області
Субота у Києві та області очікується із різким похолоданням до +10…+12 градусів. Вона буде вітряною та дощовою. Вночі та вранці — злива.

Жовтень 2024 в Україні
На початку жовтня 2024 в Україні спостерігався нерівномірний розподіл температурних показників через «протистояння» теплої та холодної повітряних мас.
Водночас, аналізуючи погоду на другий місяць осені, синоптики не виключали, що жовтень 2024 стане теплішим за звичайний, а опадів випаде в межах норми.
При цьому не виключено, що згодом, коли місяць закінчиться, синоптики внесуть корективи, оскільки тільки злива в Києві побила рекорд, встановлений понад 50 років тому.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.