«Таких клумб буде ще п’ять». У Києві затримали чоловіка, що принижував загиблих військових

Поліцейські Києва затримали 45-річного чоловіка, який публічно принижував пам’ять загиблих військовослужбовців на Хрещатику та на Майдані Незалежності у столиці.
Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Поліцію Києва у Telegram.

Коли і як чоловік оскверняв пам’ять загиблих військовослужбовців
Під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили відео, де чоловік з використанням ненормативної лексики висловлював образливі коментарі на адресу українських військових, зокрема тих, хто загинув, захищаючи країну від російської агресії.
Telegram-канал «Київ Оперативний» опублікував ролик, на якому чоловік ходив центром столиці, знімав на відео прапорці, які українці залишають у пам’ять полеглих захисників країни, та лайливо висловлювався.
«Таких клумб буде ще п’ять», – заявляє чоловік.

Пізніше він опублікував відео, на якому обурюється, що почав отримувати купу повідомлень й виправдовується, що не хотів нікого образити.
«Якщо я когось образив, то прошу у всіх вибачення», – говорить у відео чоловік.

Що загрожує чоловікові
Правоохоронці зазначають, що він є уродженцем Харкова. Чоловіка затримали поблизу його місця проживання в Києві під час спільної операції поліції, СБУ та патрульної поліції.
Проти нього відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до п’яти років.

Нагадаємо, 7 жовтня у Києві затримали російськомовну жінку, яка під час ранкової повітряної тривоги знаходилася на залізничному вокзалі столиці. Вона висміювала людей, які рятували власні життя. Жінку вже затримала поліція.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.