Українці підтримують добудову Хмельницької атомний станції, — економіст

Атомна енергетика є і залишатиметься ключовим фактором енергетичної безпеки України. Тому українці підтримують добудову Хмельницької атомний станції.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook економіста Бориса Кушнірука.

За його словами, громадяни, навіть на підсвідомому рівні, визнають важливість розвитку атомної енергетики. Підтримка цієї галузі серед населення є надзвичайно високою — 78% українців вважають її розвиток.
Кушнірук наголошує, що атомна енергетика є основою для стабільного постачання електроенергії, особливо в умовах воєнної агресії, і без її функціонування країну очікують серйозні труднощі. Він також зауважує, що атомна генерація забезпечує базове навантаження в енергосистемі, тоді як інші види генерації, зокрема відновлювальні джерела, виконують допоміжну та балансуючу функції.
Економіст підтримує добудову нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС, що отримало позитивні відгуки у суспільстві, і вважає, що саме атомна енергетика допоможе забезпечити стабільне і доступне енергопостачання в майбутньому.
Нагадаємо, майже 80% українців схвалюють добудову атомних блоків на Хмельницькій АЕС.
Зокрема, 41% респондентів повністю підтримують цю ініціативу, а ще 36% — скоріше позитивно її оцінюють. Проти добудови виступають 17% опитаних. Найбільше підтримують цей проєкт молодь та мешканці східних областей.
Як повідомлялось, добудова третього енергоблоку Хмельницької АЕС планується протягом трьох років, а четвертого — через рік-півтора після завершення третього.
Очікується, що обидва блоки додадуть в енергосистему додатково 2,2 ГВт потужності.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.