Спрацьовують датчики. «Нова пошта» пояснила, чому закривається ще до тривоги

Компанія «Нова пошта» впроваджує нові заходи безпеки у своїх відділеннях та сортувальних центрах, особливо в прифронтових регіонах.
Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на повідомлення «Нової пошти» у соцмережі Х.

Рішення про введення додаткових заходів безпеки ухвалено після того, як 10 терміналів і депо компанії зазнали прицільних ударів російськими ракетами та безпілотниками.
Задля захисту своїх співробітників, «Нова пошта» встановлює спеціальні датчики, які спрацьовують при отриманні інформації про потенційну загрозу обстрілу. У деяких випадках ці системи можуть активуватися навіть до оголошення загальної повітряної тривоги.
«Використання цієї системи дозволяє нашим співробітникам швидше дістатися укриття та зберегти життя. В момент спрацювання датчику, всі співробітники зобов’язані переміститися в укриття,» – повідомили в компанії.

Раніше РБК-Україна писало, що в Україні облаштують систему цивільного захисту відповідно до європейських стандартів. Планується створення центрів безпеки, де будуть розміщені кілька екстрених служб: пожежне депо з диспетчерським пунктом, база бригади швидкої допомоги та поліцейська станція. Окрім того, кожне укриття буде зареєстровано та пройде технічну інвентаризацію, що дозволить точно визначити їхню кількість і стан.
Також ми розповідали, що усі українці під час сигналу повітряної тривоги у їхньому населеному пункті мають пройти до найближчого укриття. Інформацію про сховища можна знайти через застосунок «Дія». На мапі будуть позначені не лише укриття, але й «Пункти незламності». Мапа у «Дії» доступна як онлайн, так і офлайн.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.