На Рош га-Шана до Умані приїдуть понад 50 тисяч хасидів, правоохоронці перейшли на посилений режим

З початку вересня до Умані почали прибувати хасиди на святкування єврейського Нового року, Рош га-Шана. Цьогоріч його відзначають у жовтні. У місті у посиленому режимі працюють правоохоронці, у тому числі міграційники.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міграційну службу Кіровоградської та Черкаської області/ЦПМУ ДМС.

Зазначається, що сьогодні з робочим візитом до Умані прибув начальник Центрально-південного міжрегіонального управління Державної міграційної служби Андрій Кочерга. Він спільно з іншими міграційниками відвідав квартал, де проживають хасиди, а також могилу засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана.
Кочерга обговорив безпекові заходи із співробітниками Уманського районного управління поліції ГУНП в області та Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Департаменту Нацполіції України.
Зазначається, що правоохоронці мають не лише слідкувати за безпековою ситуацією під час святкування Рош га-Шана, але й забезпечити контроль за дотриманням паломниками законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства.
«За попередньою інформацією нині до Умані прибуло до півтисячі хасидів, масовий приїзд планується вже з наступного тижня, тому міграційна служба разом з правоохоронними органами переходять на посилений режим роботи», — йдеться у заяві міграційників.
Повідомляється, що цього року в Умані очікують на приїзд понад 50 000 прочан.
Рош га-Шана
Це єврейський Новий рік, який святкується восени та знаменує початок нового року за єврейським календарем. Це час духовного очищення, роздумів і початку десятиденного періоду каяття, що закінчується Йом-Кіпуром. Під час свята традиційно звучить шофар (ріжок барана), а також вживаються солодкі страви, такі як яблука з медом, щоб побажати солодкого нового року.
Щороку тисячі хасидів приїжджають до Умані на Рош га-Шану, щоб вшанувати пам’ять раббі Нахмана з Брацлава, видатного хасидського цадика, який був засновником брацлавського хасидизму. Нахман заповів, щоб його послідовники збиралися біля його могили на Новий рік, тому паломництво до Умані стало традицією для хасидів з усього світу.

Раніше Україна закликала утриматися від паломництва на Рош га-Шана, оскільки через війну Росії проти України, існує безліч ризиків для безпеки під час масових святкувань.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.