Україна закликала ООН та МКЧХ долучитися до гуманітарної допомоги в Курській області

Україна, здійснюючи ефективний контроль окремих районів Курської області, дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права та прав людини. У контексті бойових дій українські військові демонструють високий рівень професіоналізму, забезпечуючи захист цивільного населення відповідно до міжнародних зобов’язань.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МЗС України.

У відомстві зазначили, що з початку Курської операції Сили оборони України гарантували гуманітарну допомогу мешканцям, можливість виїзду з районів бойових дій та задоволення їхніх основних потреб.
У зв’язку з цим Міністерство закордонних справ України звернулося до Організації Об’єднаних Націй із проханням долучитися до гуманітарного реагування в регіоні та направило офіційну ноту.
Також МЗС України звернулося до Міжнародного Комітету Червоного Хреста із закликом моніторити дотримання норм міжнародного гуманітарного права на підконтрольних територіях згідно з Женевською конвенцією 1949 року.
Україна підтверджує готовність співпрацювати з ООН та МКЧХ для ефективного надання допомоги населенню Курської області та моніторингу гуманітарної ситуації.

Бої у Курській області
Наступальна операція ЗСУ в Курській області триває вже понад місяць. Українські військові успішно просуваються вперед, взявши під контроль понад сотню населених пунктів, включаючи місто Суджа.
Президент Володимир Зеленський говорив, що операція ЗСУ у Курській області йде за планом.
Раніше ОТУ «Сіверськ» повідомляв, що кількість російських військових на Курському напрямку зросла до 45 тисяч окупантів.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.