Український чемпіон НБА провів перше тренування в новому клубі

Баскетболіст збірної України Святослав Михайлюк розпочав підготовку до сезону у складі нової команди – «Юта Джаз».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний акаунт клубу у соціальній мережі Х.

Українець прибув до Солт-Лейк-Сіті, де базуються «джазмени», після літньої відпустки та вперше провів тренування з новими партнерами.

Фото: Так «Юта» повідомила про перехід українця (instagram.com/utahjazz)
Михайлюк став гравцем «Юти» влітку 2024 року після того, як його попередній клуб – «Бостон Селтікс» – не продовжив з ним контракт.
Під час літнього міжсезоння повідомлялось, що у послугах українця зацікавлені декілька європейських топ-клубів, зокрема, мадридський «Реал» та грецький «Олімпіакос».
Проте сам Святослав хотів залишитись за океаном, тому й пристав на пропозицію «Юти». Він підписав з клубом чотирирічний контракт на суму 15 млн доларів. Втім, гарантованим є лише перший рік зі зарплатою 3,5 млн.
У минулому сезоні НБА «Юта Джаз» фінішувала у регулярному чемпіонаті на 12-му місці у Західній конференції та не пробилась до плей-офф.
За які команди НБА грав Михайлюк
«Юта Джаз» – восьма команда, за яку Святослав Михайлюк гратиме в НБА.
Вихованець «Черкаських Мавп» дебютував у лізі в 2018 році. За цей час він грав за «Лос-Анджелес Лейкерс» (2018 рік), «Детройт Пістонс» (2018-2021), «Оклахома-Сіті Тандер» (2021), «Торонто Репторз» (2021-2022), «Нью-Йорк Нікс» (2022-2023), «Шарлотт Горнетс» (2023), та «Бостон Селтікс» (2023-2024).

Фото: Святослав Михайлюк святкує чемпіонство у складі «Бостона» (instagram.com/sviat_10)
У сезоні 2023/24 Михайлюк виграв чемпіонат НБА у складі «Бостона». Таким чином, він став другим українцем після Станіслава Медведенка, який перемагав у найсильнішій баскетбольній лізі світу.

До слова, раніше українські безпілотники залишили російський клуб без чемпіона НБА.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.