Це не зефір та шоколад. Тренер назвав найкорисніші солодощі

Солодощі не треба виключати при схудненні, їх просто споживати дозовано.
Які з солодощів є найкориснішими, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на допис тренера та нутриціолога Віктора Мандзяка у Facebook.

Що треба знати про солодощі
Морозиво, шоколад, зефір, цукерки, мед, сирник — це солодощі.
«А солодощі солодкі, а солодкі — бо в них багато цукру. А якщо багато цукру — то багато калорій. А якщо багато калорій, то продукт калорійний і його треба дозувати, щоб талія не вигнулась назовні», — написав тренер.
За його словами, якщо вам дуже хочеться поласувати іноді — то обирайте те, що вам дійсно подобається.
Які солодощі найкорисніші?
Віктор повідомив, що найкорисніші солодощі — це сухофрукти.
«Висушений фрукт чи ягода. Висушений, а отже позбавлений більшості води. Якщо у середньостатистичному фрукті 85% води, то в сухофрукті — лише 15%. Саме сушіння робить фрукт десертом… найкориснішим десертом, бо все в ньому збільшується в кількості, концентрується», — зазначив Віктор.
Десертом сушений фрукт стає тому, що в ньому кількість цукру збільшується в 6 разів, з 10% до 60% в середньому. А найздоровішим він стає, бо і вітаміни, і мінерали, і клітковина з сушінням в ньому концентрується.
В сухофруктах десь 7-9 грамів клітковини на 100 грамів, тому вони корисні.
«Кожен спожитий грам клітковини знижує засвоюваність калорій десь на 7 ккал. Тобто, якщо в 100 грамах чорнослива номінально 250 калорій, то з урахуванням 49 калорій, які не засвояться завдяки клітковині (7х7=49), в сушеній сливці по суті 200 калорій», — написав Мандзяк.

Нагадаємо, що тренер розповів, чому від вуглеводів ви не погладшаєте.
Раніше ми писали, як Мандзяк розповів, які саме продукти треба обмежити при схудненні.
Цей матеріал призначений для загальноосвітніх цілей і його не слід використовувати для постановки медичних діагнозів чи самолікування. Наша мета — надати читачам точну інформацію про симптоми, причини і методи виявлення захворювань. РБК-Україна не несе відповідальність за будь-які діагнози, які можуть бути поставлені читачами на основі матеріалів з цього ресурсу. Ми рекомендуємо не займатися самолікуванням, і у разі будь-яких занепокоєнь стосовно здоров’я звернутися до лікаря.