Курська операція не зривала «енергетичну» зустріч у Катарі, — Зеленський

Операція Сил оборони у Курській області абсолютно не пов’язана з «енергетичною» зустріччю в Катарі. Водночас вона є одним із пунктів плану перемоги України.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимир Зеленського під час Форуму «Україна 2024. Незалежність».

«Не пов’язані абсолютно речі Курська операція і зустріч в Катарі. Курська операція не пов’язана з жодним з пунктів формули миру. Чи пов’язана Курська операція із другим самітом миру? Так. Бо Курська операція є одним із пунктів плану перемоги України», — заявив президент.
«Енергетична» зустріч
В середині серпня The Washington Post заявило про те, що цього місяця Україна та Російська Федерація планували відправити свої делегації в Доху для перемовин з метою укладання угоди щодо припинення ударів по енергетиці, а також енергетичній інфраструктурі з обох сторін.
Пізніше голова Міністерства енергетики Герман Галущенко спростував чутки про нібито зірвані переговори з ворогом. Він заявив, що Україна не веде перемовини з терористами й жодного діалогу через посередників також не було.
Водночас Галущенко розповів, що 22 серпня пройшов саміт в режимі онлайн з питань третього пункту Формули миру, який стосується енергетичної безпеки.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.