Житель Запорізької області влаштував конопляну теплицю

Під час санкціонованого обшуку виявлено розсаду та кущі цієї рослини, які вирощувались в спеціально обладнаній кімнаті. Саморобна «міні-теплиця» мала обладнання, за допомогою якого рослини поливали, зрошували та освітлювали. За організацію незаконного виробництва наркотичних засобів та їх збут чоловікові загрожує тривалий тюремний строк.

Працівниками Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН НПУ була зібрана оперативна інформація щодо діяльності жителя смт Кушугум, який здійснює збут наркотичного засобу «канабіс».

За даним фактом слідчим було розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, визначеного у ч.2 ст.307 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» Кримінального кодексу України. Зібрані поліцейськими матеріали стали підставою для ухвали районного суду міста Запоріжжя щодо проведення обшуку на території домоволодіння чоловіка 1983 року народження.

13 липня працівники УБН під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури Запоріжжя, спільно з слідчими відділу № 3 Запорізького районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області, провели санкціоновані заходи за місцем проживання правопорушника.

Крім цього, в будинку зберігалася подрібнена речовина сіро-зеленого кольору, вагою 20 грамів,зі специфічним запахом, типовим для наркотичного засобу рослинного походження «канабіс».

Все вилучене направлено на дослідження до Запорізького Науково-дослідного експертного центру МВС України.

Зараз слідчим здійснюється подальше досудове розслідування кримінального провадження. Після отримання висновків експертизи, буде прийнято рішення про обрання міри запобіжного заходу та притягнення  фігуранта до відповідальності. Санкція покарання за інкримінованою йому статтею — позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.