Ірина ВИШНЯКОВА: «Вважаю, що кожен народний обранець має не ховатись у високих кабінетах, а допомагати людям на місцях»

Уже традиційними, один раз на місяць, стали зустрічі депутата обласної ради від Радикальної партії Олега Ляшка Ірини ВИШНЯКОВОЇ з жителями Гуляйпілля. От і 14 грудня у громадській приймальні депутата зібрались мешканці міста. Хтось уперше прийшов на особистий прийом за допомогою, дехто – вчергове. Проте цього разу зустріч розпочалася із обговорення питання щодо створення у нашому районі молодіжного крила Радикальної партії. Помічник-консультант депутата міської ради ОТГ Олександра Турченка Віталій Гура запропонував представникам обласної організації партії Юлії Юргіній і Юлії Тряпіциній свій план організації роботи молоді в політичній партії.

У ході спілкування молоді радикали знайшли порозуміння і розробили шляхи подальшої співпраці. Першим на прийом до депутата завітав пенсіонер Василь Назаренко, котрий у першу чергу подякував Ірині Олександрівні за надану йому раніше матеріальну допомогу і попросив розібратися у питаннях, що турбують його нині, зокрема, чоловік не задоволений розміром осучаснення пенсії, якої не вистачає не лише на ліки, а й на продукти харчування; не тішить і урядова програма «Доступні ліки», бо все менше аптек міста бере у ній участь. Нарікав містянин і на високі й неконтрольовані ціни в аптеках та в магазинах, на завищені комунальні тарифи тощо. Звичайно, не всі порушені гуляйпільцем питання може вирішити депутат облради, але деякі є можливість перевірити, наприклад, щодо перерахунку пенсії.

«Лише ось таке індивідуальне спілкування з людьми дає можливість повною мірою оцінити проблеми, які хвилюють громаду, зрозуміти, якими турботами сьогодні живе виборець, які шляхи вирішення тієї чи іншої проблеми є найефективнішими. Саме таке спілкування робить більш ґрунтовною і системною роботу депутата безпосередньо в обласній раді, а його ініціативи – актуальними для громади. Окрім того, під час робочих поїздок в округ є можливість почути оцінку діяльності своїх колег, вислухати слушні зауваження і поділитися з людьми власними думками, планами», — переконана Ірина Вишнякова.

«Я вірю Ірині Олександрівні, – сказала сивочола бабуся біля депутатської приймальні, – вона допомагала багатьом нашим землякам, то мені, мабуть, теж не відмовить». Депутат дійсно прагне глибоко вивчити питання, з якими до нього звертаються земляки, й обов’язково допомогти. Але найчастіше людям потрібні кошти на лікування важкохворих, бо зі слізьми на очах вони розповідають депутату про хвороби рідних людей, про те, що змушені продавати все, що мали, аби врятувати найрідніших.

У поточному році на допомогу громадянам нашого району Ірина Вишнякова витратила 250 тис.грн. із свого депутатського фонду. Завітали на прийом громадян до депутата обласної ради ветеран праці Микола Азаров зі своїм онучком Данилком. Вони щиро дякували їй за виділення коштів на придбання і встановлення сучасного дитячого майданчика та тренажерів на оновленому міському стадіоні «Сільмаш».

Окремі жителі району прийшли до депутата з метою вирішити особисті проблеми, переважно із проханнями про надання юридичних консультацій тощо. На всі порушені питання заявники отримали вичерпні відповіді та роз’яснення. Ряд питань, що потребують детальнішого вивчення, депутат взяла під особистий контроль. «Коли відбуваються зустрічі із виборцями, можна дізнатись, що їх особливо хвилює. Вважаю, що кожен народний обранець має не ховатись у високих кабінетах, не посміхатись із величезних банерів, а допомагати людям на місцях. І допомагати не лише перед виборами, а щодень. Бо, як хочеш, щоб люди тобі довіряли – заслужи їх довіру!» – резюмувала зустріч Ірина Вишнякова. До слова. За рік, що минає, Ірина Олександрівна провела 16 особистих прийомів громадян, 220 людей отримали матеріальну допомогу, усього звернулося майже 300 осіб.