Олег Ляшко: «Я припиню катастрофу на дорогах!» (ВІДЕО)

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко вимагає «драконівських» мір покарання для тих, кого спіймали нетверезим за кермом. Про це він заявив з трибуни Верховної Ради.

— 6000 аварій на дорогах за минулий рік.
3500 загиблих.
Половина смертей – через нетверезих водіїв.

Мій законопроект, який щойно ухвалили 240 голосами, надзвичайно посилить відповідальність для п’яних водіїв, щоб вони знали, що в них одна дорога — в тюрму! Зловили п’яним за кермом — на все життя позбавлення прав і 5 років тюрми. Якщо п’яний вчинив ДТП з жертвами — на все життя позбавлення прав і 15 років тюрми. Якщо після позбавлення прав знову сів за кермо – 10 років тюрми.

Я всіх своїх колег по фракції попередив: якщо зловлять п’яним за кермом – одразу складай мандат, ніяких індульгенцій! Бо нетверезий водій – це потенційний вбивця. І має в тюрмі баланду їсти, а не робити сиротами дітей. Бо коли я читаю зведення про жертв аварій через п’янство за кермом – у мене серце болить. Хочу, щоб воно не боліло ні в мене, ні в рідних і близьких тих людей, яких могло вбити п’яне мурло.

Заливають очі, сідають за кермо, щоб покуралесити. А ні в чому невинні люди, маленькі діти, які зустрінуться на шляху нетверезому водію — їдуть не додому, а на кладовище.

Свіжий випадок стався вчора, коли помічник судді Верховного Суду Олег Ляшок – позорить таке прізвище! — нажрався і поїхав. Експертиза виявила у нього в крові 2,8 проміле алкоголю — це скільки водки треба було бахнути! Дякувати поліції, що його затримали, поки він не наробив біди. Так от я хочу, щоб такі морди сиділи в тюрмі, а не становили загрозу для українців.
Я припиню цю катастрофу на дорогах! — наголосив Олег Ляшко.