Ляшко: Депутати не ходять у ВР, а їх в задницю цілують

Народні депутати-прогульники не ходять на роботу, бо прийшли до парламенту за недоторканністю або лобіювати свої бізнес-інтереси. Про це заявив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко, відповідаючи на запитання глядача телеканалу «112-Україна».

«Якщо Іван, який працює інженером, не вийде на роботу, — його звільнять з роботи. А якщо народний депутат місяць не з’являється в парламенті, йому зарплату платять та ще народ його ледь не в задницю цілує – він, мовляв, їх захисник. Який, паразит, ти захисник, якщо зневажаєш своїх виборців?», — обурився політик.

Лідер опозиційної фракції пропонує жорстку відповідальність за прогули у Верховній Раді.

«Фракція Радикальної партії зареєструвала законопроект, який, сподіваюсь, розглянуть найближчим часом у парламенті. Не відвідав 5 пленарних засідань – відсторонення та позбавлення зарплати. Якщо ще 5 разів народний депутат не з’являється на роботу – треба забирати мандат», — наголосив Ляшко.

Парламентар наполягає, що 450 народних депутатів у Верховній Раді не потрібні. Тому пропонує скоротити їх склад мінімум до 200 чоловік. Саме, стільки, за його словами, відвідують засідання.

«Зарплату народних депутатів, яких скоротили, треба спрямувати на програми народжуваності, молодіжне кредитування житла, створення робочих місць», — стверджує лідер РПЛ.