Терміново! Щойно Олег Ляшко зареєстрував історичну постанову №6111

Лідер Радикальної партії Олег Ляшко щойно зареєстрував Проект Постанови Верховної Ради України №6111про Звернення Верховної Ради України до нової Адміністрації та Конгресу Сполучених Штатів Америки, щодо безпекових гарантій за Будапештським меморандумом та включення України до двостороннього безпекового формату, який має усі шанси стати історично важливим документом і покласти початок нової віхи у статусі України на міжнародній арені та відновити права України, які були де-юре забезпечені Будапештським меморандумом, а де-факто викинуті на смітник амбіцій та вузьких інтересів світових лідерів.

На початку 1990-х років, мирна проєвропейська Україна, зокрема йдучи на зустріч інтересам США, відмовилася від третього у світі ядерного арсеналу, що був у її власності, і приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як без’ядерна держава. Плоди такої недалекоглядності й довірливості ми зараз і пожинаємо.

Відповідно до Будапештського Меморандуму про гарантії безпеки у зв’язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї держави-підписанти – Росія, Велика Британія та США – взяли на себе зобов’язання поважати незалежність, суверенітет та існуючі кордони України, а також утримуватися від загрози силою чи її використання проти територіальної цілісності чи незалежності України.

На разі ж агресія Російської Федерації по відношенню до України вже ні в кого не викликає сумнівів, однак кожен глава держави намагається підтримувати виключно національні інтереси, тим самим ігноруючи принципи міжнародного права і створюючи прецедент недовіри до міжнародних договорів, як таких, що носять суто декларативний характер.

Встановлення договірних відносин, діалогу та взаємного консенсусу з США – це крок України до убезпечення себе від проявів агресії та закономірний вияв США послідовності своєї політики та стабільності договірних відносин. Українські парламентарі мають підтримати дану постанову одноголосно, адже результати голосування стануть яскравих свідченням справжньої політичної позиції народних депутатів.

Источник