Ляшко-уряду: Або піднімаєте пенсії з 1 травня, або — відставка

Народний депутат України, лідер опозиційної фракції Радикальної партії Олег Ляшко  під час засідання Погоджувальної ради звернувся до уряду та прем’єр-міністра і закликом підвищити мінімальні пенсії. Політик наголосив, що ініціюватиме відставку уряду, якщо до травня місяця не буде внесено подання про підвищення мінімальних пенсій та їх осучаснення. «Подолання бідності і соціальної несправедливості можна досягнути тільки за рахунок підвищення заробітних плат і пенсій українських громадян. Тому ми вимагаємо від прем’єра виконати обіцянку, яку вони давали, і внести у парламент законопроект про підвищення пенсій та їх осучаснення», — заявив Ляшко.

Політик наголосив, що використає усі парламентські інструменти, аби змусити урядовців підняти пенсії.  «Якщо ви не внесете цей законопроект, фракція Радикальної партії ініціюватиме відповідно до Конституції відставки уряду, тому що перетворювати людей на жебраків ми вам не дамо. Є гроші у бюджеті від підвищення зарплат, давайте піднімати пенсії. В першу чергу потрібно збільшити пенсії для людей, які отримують менше тисячі гривень, так звані соціальні пенсії, а також осучаснити пенсії людей, які мають по 30-40 років стажу», — підкреслив народний депутат.

Лідер радикалів також звернувся до прем’єр-міністра, Президента, голови НБУ та міністра фінансів із вимогою оприлюднити меморандум із Міжнародним валютним фондом.  Ляшко наголосив, що виконання зобов’язань по меморандуму призведе до зубожіння українців.  «Запровадження ринку земель — перетворення селян на батраків. Прийдуть латифундисти, за копійки заберуть у селян землю і будемо корів бачити тільки у музеях, як динозаврів, а про фермерів взагалі забудемо», — акцентував увагу народний депутат.  Ляшко зазначив, що Радикальна партія зробить усе, щоб зберегти землю за селянами.  «Ми ініціюємо зміни до Конституції, згідно яких основною формою господарювання на селі є фермерське господарство. Завдяки цим змінам ми не дозволимо транснаціональним корпораціям забрати у селян землю», — пояснив політик.